Мови

 

«Чи ж Христос розділився?», - в УКУ молилися за єдність християн і спокій у державі

2014-01-23 13:00

Цьогоріч Екуменічний молебень був особливим, бо люди молилися у двох наміреннях – за єдність християн і спокій та Боже благословення для українців. «Ця ініціатива зібрала представників різних Церков, щоб спільно попросити Господа за те, щоб ми могли з чистим серцем підійти один до одного. Сьогодні ми є свідками великого напруження в нашій країні. Дякувати Богу, Церкви не раз об’єднувалися, щоби засвідчити свою позицію щодо актуальних проблем. Це прекрасно, що вони зуміли разом відстояти позицію гідності в нашому житті. Сьогодні молимося, щоби ми могли не воювати один проти одного, а з чистим серцем приступити до спільної молитви при головному престолі», - звернувся до вірян о. д-р Богдан Прах.

«Все життя Церкви – це єдність, яка є особливою Божою цінністю. Ми сьогодні молимося за ті моральні цінності, які відстоює Майдан і весь український народ. Бо на Майдані стоять не за особистості, а за певні цінності. Закликаю всіх молитися за спокій і мирне розв’язання проблем у державі», - промовив до учасників молебню о. Василь Саган, золочівський декан Української Автокефальної Православної Церкви.

У молитві взяли участь Римо-Католицької, Автокефальної Православної, Греко-Католицької Церкви та Церкви християн віри євангельської.

Після молебню в каплицю завітали студенти УКУ з різдвяним вертепом про Євромайдан. Колядуючи і частуючись, люди розбудовували довіру між християнами різних конфесій. Маємо пам’ятати визначальний заклик о. д-ра Богдана Праха про те, що сьогодні якнайбільше треба молитися як за єдність християн, так і за спокій і мир в державі. Ми повинні бути сильними і з щирою надією на Божу поміч пережити нелегкий для України час.

Організаторами молитви виступили Інститут екуменічних студій УКУ спільно зі Студентською радою Львова.

Прес-служба ІЕС

Фотогалерея