Мови

 

Євромандри працівників та студентів ІЕС

2013-12-16 09:45

Автомагістральна подорож до Страсбурга пролягла через території Польщі, Німеччини, а назад – через Чехію. Це дозволило відвідати такі міста як Вроцлав, Дрезден, Прага та помолитись у найбільших європейських храмах. У Дрездені нас гостинно прийняла сім’я о. Богдана Луки, дружина та шестеро дітей якого провели нам екскурсію містом. Опісля о. Богдан відправив вечірню Літургію для прихожан греко-католицької парафії Дрезедена, на якій і нам пощастило побувати.

У Страсбурзі, неписаній «столиці Європи», українську делегацію зустріли приймаючі сім’ї – волонтери та працівники Соціального тижня, що розпочинався уже наступного дня у Страсбурзькому університеті.

З допомогою відео трансляції аудиторія, що зібралася в університеті, мала змогу комунікувати з Парижем та Ліоном – ставити питання та брати участь у дискусіях. На конференції за допомогою соціальних наук і християнської громадської думки учасники розмірковували над тим, як сьогодні охопити питання зайнятості та безробіття так, щоб кожна людина могла використати своє право на працю.

Учасники розглянули низку ініціатив - наприклад, соціальної та солідарної економіки, нові відносини між працівниками і компаніями, нові погляди на кар'єру, - які можуть викликати справжнє коло змін. Велику роль у питаннях зайнятості та подоланні безробіття надавалось християнським організаціям. Також світ новітніх технологій повинен приносити нам винаходи і продовжувати невпинно працювати, щоб поставити людину в центрі соціальних відносин.

Тому темою наступного Соціального тижня, що відбудеться у 2014 році у місті Ліллі, стануть нові інформаційні технології, біотехнології, нанотехнології та вплив цих нововведень на людей.