Мови

 

Кардинал Курт Кох у Львові поділився думками про майбутнє екуменічного діалогу

2013-06-11 14:30

Під час візиту до УКУ кардинал виголосив доповідь на тему: «Перспективи екуменічного діалогу між католицькою церквою і православними церквами» у якій наголосив і на ролі Східних католицьких Церков у побудові екуменічних мостів. (Повний текст лекції).

На зустрічі з кардиналом Куртом Кохом виконавчий директор ІЕС Галина Бохонко представила колектив Інституту екуменічних студій. Працівники запрезентували основні напрямки наукової діяльності ІЕС: дистанційну та стаціонарну магістерські програми екуменічних наук, Форум Екуменічний соціальний тиждень та інші проекти.

Голова Папської ради сприяння християнській єдності у свою чергу наголосив, що дуже важливо для екуменічного руху це - інформувати. «Священики та миряни у церкві мають мати та формувати уявлення щодо екуменічних питань. Це обов’язок церкви, так як ми маємо вже понад 50 років екуменічного руху і мусимо думати про те, як рухатися вперед».

Кардинал Курт Кох та працівники Інституту обмінялися думками щодо сучасного стану діалогу, історичної ситуації українського православ’я та його відкритістю до екуменізму. Кардинал також зацікавився співпрацею ІЕС з православною і протестантськими церквами, яку інститут здійснює завдяки академічній співпраці з представниками інших конфесій через організацію конференцій, круглих столів та навчальні програми інституту.

Завершилася зустріч обговоренням питань подальшої співпраці Інституту екуменічних студій та Папської ради у справах сприяння єдності християн.