Мови

 

"Ми фінішували разом, а зараз для кожного новий старт в життя" - Оксана Винярська

2013-02-05 12:00

Урочистості розпочалися із вистави-пантоміми, яку показали випускники. Опісля гості змогли познайомитися із випускниками та життям на програмі через фільм - підсумок навчання.

До випускників звернулися з вітальним словом Оксана Винярська, педагогічний директор сертифікатної програми «Медико-психологічний та соціальний супровід осіб з особливими потребами», Оксана Магура – провідник спільноти «Лярш» в Україні, а також викладачі програми Ніна Гайдук та Олег Романчук.

Оксана Винярська підсумувала результати річного навчання: «Ми прожили тих 9 місяців і те життя було багате, гарне, кольорове. І кожен фініш це по суті старт. Ми фінішували разом, а зараз для кожного новий старт в життя. Тому живіть, тіштеся життям, давайте і беріть та радійте».

Почесним гостем заходу була Мішель Дормаль, директор навчальної програми для асистентів французького відділення Міжнародної федерації «Лярш», координатор та супервізор сертифікатної програми «Медико-психологічний та соціальний супровід осіб з особливими потребами» в Україні від МФ «Лярш».

«Після навчання іноді є трохи важко, бо це як зернина, яка падає в землю і ніби все зупиняється, а життя приходить згодом, але дозвольте тому зерну впасти в землю і з нього виросте щось нове. Це буде інше нове життя, яке вас чекає… Але не поспішайте занадто, для зернини потрібен час, щоб вона проросла» - наголосила Мішель Дормаль.

Координатор та супервізор сертифікатної програми порівняла отриманий сертифікат і з квитком на літак та дала три поради для цієї подорожі: « По-перше – залишайтеся самими собою, бо бути собою – це великий секрет. По-друге - спілкуйтеся з людьми та не замикайтеся у собі і по-третє - слухайте і спостерігайте. Гарної подорожі!».

Організатором заходу виступив Інститут екуменічних студій.

Довідка:

Сертифікатна програма «Медико-психологічний та соціальний супровід осіб з особливими потребами» заснована у 2010 році Інститутом екуменічних студій спільно з міжнародною асоціацією «Лярш-Ковчег» та національним університетом «Львівська Політехніка». Мета програми: підготувати спеціалістів, котрі здійснюватимуть супровід осіб з особливими потребами у світлі нового бачення особи.

Фотогалерея

Фільм про навчання

Прес-служба ІЕС