Мови

 

Православні, греко-католики та вірмени єдналися у спільній молитві

2013-01-24 13:00

Організатором молитви виступив Інститут екуменічних студій УКУ.

Участь у заході взяли представники чотирьох українських конфесій: єпископ-помічник Львівський УГКЦ Венедикт (Алексійчук), диякон Армен представник Вірменської Апостольської Церкви, єрей УПЦ КП Миколай Бобик, клірик львівського храму Різдва Пресвятої Богородиці та о. Василь Кулинич, священик Успенської церкви УАПЦ.

Владика Венедикт під час проповіді наголосив: «Церква поділилася на ті чи інші частини. Всі якось звиклися жити в такому стані, ми звиклися так перебувати, але це не нормально. Христос молився, щоб церква була єдиною і тому відповідальність на всіх церквах. Ми повинні робити усе можливе, аби досягнути примирення».

Представник Вірменської Апостольської Церкви диякон Армен теж підкреслив, що єдність християн залежить від нас, і Бог радо допоможе нам бути разом, головне тільки забажати цього. Після молебню о. Ігор Пецюх наголосив на важливості розвитку екуменізму саме в українському суспільстві: «Екуменізм є уже важливим для нашого, українського суспільства, а справа примирення та поваги між християнами є новим викликом сьогодення».

Завершилася спільна молитва співом колядок у виконанні хору ставропігійського братства святого апостола Андрія Первозваного (УАПЦ) зі Львова.

Фотогалерея

Прес-служба ІЕС