Мови

 

Студентська духовна віднова у Язлівці

2012-11-26 14:45

На три дні друзів об’єднала дорога, місце перебування та бажання будувати духовний досвід розмови з Богом у тиші. Духовні настанови для студентів давав брат Михайло Станчишин, Товариство Ісуса, доктор догматичного богослов'я (Університет Людвіка Максіміліана, Мюнхен (Німеччина).

Учасники реколекцій роздумували над одвічним запитанням: «Чому людина сотворена?». Ця духовна віднова була особливою для учасників, адже однією з важливих умов реколекцій було збереження мовчанки заради того, щоб більше зосередитись на розмові з Богом. Для більшості це був перший досвід реколекцій у тиші.

Ще однією особливістю цієї духовної віднови було те, що молитви будувались на глибокому розважанні над текстами Святого Письма, а духовні вправи будувалися з урахуванням порад відомого єзуїта святого Ігнатія Лойоли. Тож учасники реколекцій завдяки духовній опіці брата Михайла змогли відкрити для себе багато нових шляхів побудови глибокої та щирої особистої розмови з Богом.

У час духовної віднови учасники реколекцій мали нагоду краще пізнати латинський обряд, адже брали активну участь у месах, та познайомитись із сестрою Симоною (Згромадження Непорочного Зачаття ПДМ), яка дбала про затишне перебування у монастирі, а також розповідала безліч цікавого про харизму згромадження та про саму засновницю згромадження блаженну Матір Марцеліну Даровську.

Під час духовних впроваджень брат Михайло Станчишин пояснив, що людина створена з любові і покликана до любові, але людині потрібно розпізнати цю любов і її прийняти. На думку брата, ми можемо прийняти Божу любов тоді, коли не прив’язані до власного «я». А Ігнатій Лойола про причину створення людини писав так: «Людину створено для того, щоб хвалити Господа Бога свого, поклонятися і служити Йому, спасаючи у такий спосіб свою душу». Тож ми повинні триматись того шляху, на якому не загубимо свого покликання.