Мови

 

Інститут екуменічних студій продовжує переговори про співпрацю з богословськими університетами Нідерландів

2012-10-25 15:15

Візит відбувся у рамках програми встановлення міжнародного партнерства і академічної співпраці з європейськими богословськими закладами. Делегація відвідала Тілбурзький університет, зокрема Школу Католицького Богослов’я, Дослідницький центр ім. кардинала Віллєбрандса (м. Утрехт), Протестантський богословський університет в Амстердамі, Інститут східнохристиянських студій в Наймегені, протестантську благодійну організацію «Церква в дії» (Kerk in Actie).

Керівник проектів і програм Інституту екуменічних студій Павло Смицнюк, прокоментував візит до Нідерландів так: «Хоча церкви (і католицька, і протестантська) у Нідерландах переживають не найлегші часи, вони відкриті до активної співпраці та зацікавлені у вивченні досвіду Церков Східної Європи. Завдяки контактам з партнерами в Нідерландах наші студенти вже беруть участь у програмах обміну та отримують цінний досвід навчання у багатокультурному, міжнародному середовищі».

За словами учасника делегації, представники богословських шкіл Нідерландів активно цікавляться короткотерміновими програмами ІЕС для іноземних студентів, зокрема англомовною Дистанційною магістерською програмою екуменічних наук.

Учасники делегації зустрілися також із українськими студентами та випускниками УКУ та Магістерської програми екуменічних наук, які зараз навчаються в університетах Амстердама та Тілбурга.

Нагадаємо, працівники Інституту екуменічних студій, у грудні минулого року,  вже мали попередню ознайомчу зустріч з професором, доктором Адельбертом Дено (A.J. Denaux), деканом Тілбурзької школи богослов’я при Тілбурзькому університеті (Голландія) та обговорювали питання співпраці.