Мови

 

Керівник проектів та програм ІЕС презентував внесок сучасного богослов’я на конференції у Кракові

2012-07-09 15:45

Це вже друга конференція в циклі науково–богословських зустрічей, присвячених темі: «Християнство в сучасному світі».

В конференції взяли участь представники університетів та наукових центрів Польщі (Яґеллонський університет, Університет Івана Павла ІІ в Кракові, Варшавська християнська богословська академія), Росії (Московська Духовна Академія, Св. Тихонівський православний гуманітарний університет, Російська академія Наук, Російський державний гуманітарний університет), Великобританії (Університет Лідз), Італії (Монастир Бозе), Білорусі (Мінська Духовна Академії), а також ієрархи Польської Православної Церкви архиєпископ Лодзький і Познанський Симон та єпископ Георгій, ординарій Війська Польського, а також Генеральний консул України в Кракові Віталій Максименко i Генеральний консул РФ в Кракові Віктор Колесніков.

Україну на конференції репрезентували: проректор Київської Духовної Академії Володимир Бурега і керівник проектів та програм Інституту екуменічних студій Українського Католицького Університету Павло Смицнюк. Останній представляв кафедру богослов’я УКУ та виступив з доповіддю «Есхатологічна людина і протологічне суспільство. Внесок сучасного грецького богослов’я»

Довідка:

Яґеллонський університет (пол. Uniwersytet Jagielloński) – заснований 1364 року королем Казимиром III, реорганізований 1400 року Владиславом II Ягайлом (назва була надана університетові у 19 столітті щоб підкреслити зв'язок з династією Яґеллонів). Цей вищий навчальний заклад є найдавнішим у Польщі і одним з найдавніших у Європі, сьогодні має 15 факультетів.

Фото прот. Павла Веліканова