Мови

 

Круглий стіл "Партнерство влади і громадських організацій на благо громади міст"

2012-05-23 15:45

Метою зустрічі був обмін досвідом та технологіями партнерства, що ефективно реалізовуються у США та Україні. Під час круглого столу було представлено досвід співпраці міст США з громадськими організаціями, презентовано співпрацю місцевої влади Львова та неприбуткових організацій.

Ігор Лукашевський, начальник відділу громадського партнерства Львівської міської ради, поділився досвідом проведення конкурсу соціально-культурних проектів і, для прикладу, розповів про організацію «Дзвін», яка запропонувала проект допомоги дітям з вадами слуху.

Почесними гостями заходу були: Дейв Вільямс, директор з питань Штатних і Федеральних відносин Асоціації міст штату Вашингтон (м. Сіетл, штат Вашингтон), Пол Стюарт, заступник директора (мера) з питань міського планування (м. Кіркленд, штат Вашингтон), Марк Бєрнекі, Голова міської адміністрації (м. Декалб, штат Іллінойз), Марсія Джонсон Бланко, співдиректор проекту "Виборчі права" у Комітеті юристів за громадянські права згідно закону (м. Вашингтон).

Дейв Вільямс представив Асоціацію міст штату Вашингтон, співпрацю з університетами, громадськими організаціями, освітянами. А Марк Бєрнекі розповів про громадський транспорт для осіб похилого віку, притулки для безхатченків, які створені в їхньому місті Декалб. І все це завдяки співпраці місцевої влади з громадськими організаціями.

«При виборі механізмів такої співпраці ми дотримуємося чотирьох критеріїв» - зазначив М. Бєрнакі. Це: «1. Чи послуги надаються відповідно і послідовно до загальної місії та стратегічного плану міста? 2. Чи витрати місцевих бюджетних коштів виступають важелем отримання додаткових коштів, які за інших умов не поступили в Декалб для місцевого використання? 3. Якби не цей договір або угода, чи така послуга повинна була б виконуватись силами міста з існуючими або новоприйнятими співробітниками? 4. Якби не цей договір чи угода, чи буде пряме чи непряме збільшення попиту на послуги міста?” – конкретизував він.

Виступ кожного доповідача супроводжувався жвавою дискусією. Такий обмін досвідом був пізнавальним та корисним для учасників заходу.

Організаторами круглого столу виступили: управління "Секретаріат ради" Львівської міської ради, Інститут екуменічних студій Українського Католицького Університету та фонд "Демократія і право".