Мови

 

У Львові обговорили співпрацю Церкви та ЗМІ

2012-05-07 18:00

Організатором конференції виступила Релігійно-інформаційна служба України. Інститут екуменічних студій був одним з партнерів заходу.

Цьогорічний захід є міжконфесійним і прагне звернути увагу на професійний рівень журналістів, які працюють в церковних ЗМІ, про це повідомив один із організаторів конференції, директор РІСУ, Тарас Антошевський.

Конференція розпочалася зі спільної молитви.

Ректор УКУ о. Борис Ґудзяк назвав конференцію зустріччю людей, які стараються себе підтримати і побажав учасникам: «автентичного пережиття Богом даної свободи, з надією, що ця свобода, і це переконання, перелиється у ту творчість, ту спосібність, щоб цією радістю і цим миром… з гумором, з грою, але також з повною серйозністю, ділитися з Україною і не тільки з нею».

Протягом першого дня конференції учасники спільно обговорили питання журналістики, маркетингу та церковного піару. А другого дня розпочалась робота у секціях, відповідно до цих трьох напрямків.

«Медіа самі страждають від того, що у суспільстві відсутні цінності, тому бажаю партнерства обом сферам» - зазначив у привітанні учасників проректор УКУ Мирослав Маринович.

Почесними гостями та доповідачами заходу зі сфери журналістики були: Андрій Куликов ( телеканал Інтер), Катерина Щоткіна (газета Дзеркало тижня), Вахтанг Кіпіані (сайт Історична правда), Олександр Доброєр (директор НКО «Европейский институт социальных коммуникаций»), Тарас Антошевський (Директор РІСУ), Ігор Балинський (керівник магістерської програми з журналістики) та Отар Доавженко (Телекритика).

Так Андрій Куликов апелював до журналістики вражень, якої сьогодні бракує в Україні. На його думку: «місія журналістики в Україні: бути сполучником між різними верствами суспільства, як горизонтально - між людьми в різних регіонах і у міжконфесійній сфері, так і вертикально - між соціальними прошарками».

Учасники обговорили питання подолання кризи у релігійній журналістиці та комунікаціях між Церквою і мас-медіа, а також наголосили на необхідності зробити релігійну журналістику якіснішою.

Завершилася конференція нагородженням переможця премії ім. блаженного Кароля Войтили 2012 року, яку РІСУ запровадила рік тому на честь знаменитого Понтифіка. Цього року першість отримав богослов, публіцист та блогер Юрій Чорноморець.