Мови

 

Керівник проектів та програм ІЕС УКУ Павло Смицнюк провів семінар у Братиславі

2012-04-26 11:00

Викладачі і студенти з Католицької, Православної, Англіканської та Протестантських церков Європи зібралися в столиці Словаччини для того, щоб дослідити питання вини, особистого і суспільного гріха, легальності та християнської етики в контексті сучасної фінансової кризи, екологічних проблемм та нових моральних дилем сьогодення. Учасникам конференції були запропоновані лекції, семінари та тематичні лабораторії. Також вони мали змогу відвідати Архів Музею Національної Пам’яті Словацької Республіки та єврейського кладовища в Братиславі та ін.

УКУ на конференції представляв керівник проектів та програм Інституту Екуменічних Студій та викладач кафедри богослов’я Павло Смицнюк, який провів семінар присвячений темі зв’язку між почуттям вини і сорому. Після огляду питання з різних точок зору – біблійної, богословської, філософської, психологічної ,– учасники семінару обговорили позитивні і негативні функції сорому для особи та суспільства, постаралися оцінити це почуття, виходячи із засад християнської моралі.

Довідка:

Всесвітня Студентська Християнська Федерація (WSCF) є глобальною асоціацією християнських організацій, заснованою в 1895 р. Федерація є визнаним лідером в сфері екуменічного виховання християнських студентів та молоді, через більш як сотню національних відділень по всьому світу. WSCF, до якої належать більш ніж 2 мільйони молодих чоловіків та жінок, ставить собі за ціль бути прогресивним християнським голосом, заохочувати до діалогу студентів різних деномінацій, формувати лідерів та мислителів для суспільства.