Мови

 

Інститут екуменічних студій організував круглий стіл у Дніпропетровську

2012-04-04 11:45

Мета заходу – обмін досвідом та налагодження співпраці з громадськими організаціями Дніпропетровська для організації екуменічних соціальних днів. Модерували круглий стіл: Олена Данчук, голова Дніпропетровської міської громадської організації допомоги в медико-соціальній реабілітації дітей інвалідів «Воля» та Галина Бохонко, виконавчий директор Інституту екуменічних студій УКУ, м. Львів.

У круглому столі взяли участь представники: громадських організацій, бізнесу, міської та обласної влади, духовенства, а також освітяни та ЗМІ.

Відбулася презентація теми 5-го ЕСТ «Майбутнє демократії в Україні», який пройде восени 2012 року. «Ми хочемо поширити наш досвід в інших містах України і шукаємо партнерів, щоб спільно працювати для покращення і розвитку соціальної сфери» - зазначила координатор проекту ЕСТ Ірина Кітура.

Про міжсекторальну співпрацю у Дніпропетровську розповів Володимир Михайлишин та запевнив, що «Громадські організації доросли до того, щоб здійснити соціальне замовлення».

Василь Косів, заступник міського голови м. Львова з гуманітарних питань презентував роботу міста у соціальній сфері: «Львів не був би Львовом, якщо б не громадські організації та церковні установи. Громадянське суспільство – це хороший барометр, а таке партнерство змушує нас працювати інтенсивніше».

Під час заходу був представлений законопроект «Відсоткова філантропія», який розробили після 2-го Екуменічного соціального тижня. «Ми вирішили взяти за основу досвід Східної Європи, щоб запровадити механізм благодійництва в Україні. Він допоможе громадським організаціям отримати кошти безпосередньо від фізичних осіб» - зазначила автор законопроекту Наталія Алєксеєва.

Депутат Дніпропетровської обласної ради Владислав Романов закликав організації виступити єдиним громадянським фронтом у міжсекторальному партнерстві, так як «Цілі у всіх різні і кожен із секторів має свої засоби для їх досягнення».

Благословив проект ЕСТ у Львові о. Василь, представник УПЦ (КП) Дніпропетровської єпархії: «Це дуже важливо, що ви здійснили проект соціального служіння на базі Церкви. Коли суспільство в єдності то хочеться творити добро, бо це Божа справа».

Круглий стіл проведено з ініціативи Інституту екуменічних студій Українського католицького університету в рамках проекту «Екуменічний соціальний тиждень», за підтримки Львівської міської ради та Громадської організації «Воля», м. Дніпропетровськ.

Фотогалерея

Фото з події Ви можете переглянути тут: http://files.mail.ru/VYORLL?t=1

                                                                     http://files.mail.ru/I76YGI?t=1