Мови

 

Інститут екуменічних студій закликав запровадити екуменічні соціальні дні у Запоріжжі

2012-04-04 11:15

У заході взяли участь представники: громадських організацій, бізнесу, міської та обласної влади та ЗМІ.

Модерували круглий стіл: Наталія Селюкова, директор NGO «УкрПростір», м. Запоріжжя та Галина Бохонко, виконавчий директор Інституту екуменічних студій, УКУ, м. Львів.

Під час заходу було представлено місцевий досвід співпраці між владою, громадськими організаціями, церквою, навчальними закладами, бізнесом. Так Василь Косів, заступник міського голови м. Львова з гуманітарних питань наголосив, що «лише завдяки платформі – Форуму соціальних інвестицій, що проводився під час Екуменічного соціального тижня ми змогли налагодити співпрацю між громадськими організаціями та бізнесом. Маємо гарний приклад ЕСТ, який закликає до дискусії. Важливим є те, що організатори залучили церкви та почали піднімати глибші теми, наприклад зміни у законодавстві».

На круглому столі відбулася презентація теми 5-го ЕСТ «Майбутнє демократії в Україні», який пройде восени 2012 року. .«Ми хочемо поширити наш досвід, щоб в майбутньому запровадити екуменічні соціальні дні в інших містах України, щоб разом працювати для кращого результату. Екуменічний соціальний тиждень – це певний майданчик, який ми робимо спільно з громадськими організаціями і для них » - зазначила координатор проекту ЕСТ Ірина Кітура.

Про впровадження соціального замовлення у м. Запоріжжя розповіла Наталія Заболотна, представник ГО «Народний захист»: «Соціальне замовлення передбачає фінансування ініціатив та проектів соціальних організацій з регіонального або міського бюджету.».

Інна Беляєва, заступник директора ЗОГО "Флоренс" представила міжсекторальне партнерство з державними та освітніми закладами та підняла питання інклюзивної освіти у м. Запоріжжя.

Під час круглого столу відбулося ознайомлення із законопроектом «Відсоткова філантропія», що був розроблений під час 2-го Екуменічного Соціального Тижня. «Такий проект це перехідний етап від механізму благодійництва у Східній Європі до системи благодійництва на Заході» - зазначила автор законопроекту Наталія Алєксеєва.

Круглий стіл проведено з ініціативи Інституту екуменічних студій Українського католицького університету в рамках проекту «Екуменічний соціальний тиждень», за підтримки Львівської міської ради та Громадської організації «УкрПростір», м. Запоріжжя.

Фотогалерея

Відео з події тут