Мови

 

На Магістерській програмі екуменічних наук розпочався новий навчальний рік

2012-02-13 17:15

Захід розпочався спільною молитвою. Студентів привітала виконавчий директор Інституту екуменічних студій, Галина Бохонко, керівник спеціалізації «журналістика», Тарас Лильо та керівник спеціалізації «християнська етика», Галина Сохань, а також старшокурсники.

Новим студентам магістерської програми вручили студентські квитки.

«Два напрямки журналістика та християнська етика це дуже вдале поєднання, яке розкриває додатковий шанс перед нами і перед тими, хто обрав напрям журналістика. Сьогодні, якщо говорити про професійний журналістський світ, який отримав спрощене трактування, нам кажуть, що журналістика це передовсім вміння, знання, але забувають про третій важливий компонент журналістського професіоналізму – це етика, мораль. Без цього третього компоненту перші два нічого не варті, вони втрачають на сто відсотків свою сутність, своє призначення» - зауважив Тарас Лильо та побажав студентам, щоб горизонти їхніх знань, сподівань, мрій світогляду, ніколи їх не зраджували.

Випускниця Ірина Гусір порівняла Інститут екуменічних студій з крамницею у притчі Бруно Ферреро: «Наш інститут є крамницею, де ні не продають ні не роздають плодів, але дають насіння і кожен хто зуміє прородити це насіння в своїх серцях і у своїй праці, побачить як воно вродить сторицею».

Гостем урочистостей був о. Мікаель Нуммела, ієромонах Фінської православної церкви, Вселенського константинопольського патріархату, директор відділу зв’язків з громадськістю культурного центру «Софія» м. Гельсінкі, Фінляндія. Він виголосив гостьову лекцію «Впливовість духовного виміру в житті особистості».

«Як духовне єство людська істота є здатною бути в спілкування з Богом, результатом якого є обожествлення, освячення людини. В цьому процесі наші особистості можуть настільки змінитися, що перебуватимуть на тій самій широті хвилі, що й Бог … Заохочую Вас зважати на ваше духовне життя, бо це допоможе вам у вашому житті і у відносинах з іншими людьми» - наголосив о. Мікаель.

Фотогалерея