Мови

 

Українські та закордонні експерти обговорили у Львові реформи

2011-10-07 11:00

Форум відвідали експерти з Франції, Італії, Угорщини, Німеччини, Канади, Польщі, Білорусії та України.

Організатори Тижня: Інститут екуменічних студій, Український католицький університет, Львівська міська рада, Львівська обласна рада та адміністрація, Національний університет «Львівська політехніка». Цьогорічний форум відбувався за підтримки Асоціації солідарності німецьких католиків з народами країн Центральної та Східної Європи - «Реновабіс».

Під час головних акцій ЕСТ – конференції (29 вересня) та круглих столів (30 вересня) експерти обговорили питання реформування як один з шляхів до євроінтеграції, довіри в соціальних взаєминах у період суспільних реформ, лідерства, перспектив діалогу влади та громади, діяльності та науки церкви в соціально-економічному відродженні, формування громадянського суспільства та ін. Результатом обговорень стане резолюція, яку організатори форуму готують для оприлюднення. Окрім конференцій, круглих столів учасники форуму також відвідали фотовиставку на соціальну тематику. А 1 жовтня в межах ЕСТ відбулась виставка-ярмарок соціальних організацій. Нагородження переможців конкурсу «Репортери надії в Україні» - також стало однією з подій ЕСТ.

Учасники Тижня мали нагоду відвідати концерт хорового співу і виконавців з особливими потребами в Церкві Пресвятої Євхаристії та молодіжний святковий концерт української музики за участю Олени Ковтун, переможниці шоу «Україна має талант». Важливим у тижні був суботній молитовний День довіри, підготовлений спільно з екуменічною християнською спільнотою Тезе (Франція). Напередодні «тезівського» дня учасники організували флеш-моб, в межах якого співали молитовні пісні в центрі Львова. На завершення Дня довіри молодь створила екуменічний малюнок на тему довіри до Бога.

Координатор ЕСТ Ірина Кітура зазначає: «4 ЕСТ був присвячений актуальній і неоднозначній для теперішньої України темі – «Реформи через довіру». Результатом обговорень стане резолюція, в які будуть конкретні плани та пропозиції. Переконані, вона, хоча б частково але втілиться в життя. Надіємось, рішення виконуватимуть як влада так і громада».

Більше читайте на сайті http://www.esw.org.ua/