Мови

 

Розпочалась реєстарія на Екуменічний соціальний тиждень

2011-09-06 13:15

Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) - це всеукраїнський суспільний форум. Цього року він відбуватиметься уже вчетверте. ЕСТ виносить на обговорення актуальні питання реформ, зосереджуючи увагу на участі громади в перетвореннях. До участі в 4 ЕСТ організатори запросили експерти з-за кордну та з України.

Окрім конференцій, круглих столів у програмі форуму фотовиставка, виставка-ярмарок соціальних організацій, концерт хорового співу та молодіжний етноконцерт..

Важливим у тижні буде суботній молитовний День довіри, підготовлений спільно з екуменічною християнською спільнотою Тезе, Франція. Усі акції ЕСТ безкоштовні.

Координатор Екуменічного соціального тижня Ірина Кітура, зокрема зазначає: «Традиційно до участі запрошені представники усіх церков, сподіваємось на їхню активну участь в 4 ЕСТ. Очікуємо близько 20 експертів з Італії, Франції, Канади, Великобританії, Угорщини та Польщі.

В рамках Тижня пройде круглий стіл, який ми організовуємо спільно з Відділом сприяння розвитку громадянського суспільства та взаємодії з об’єднаннями громадян Секретаріату Кабінету Міністрів України. Він присвячений громадським радам та органам виконавчої влади, їхньому ефективному партнерству. Участь в заході візьмуть представники громадських рад при районних державних адміністраціях Волинської, Львівської, Тернопільської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей».

Організаторами ЕСТ традиційно є Інститут екуменічних студій Українського католицького університету, Львівська міська рада, Львівська обласна рада та адміністрація, НУ «Львівська Політехніка».

Організатори запрошують усіх зацікавлених до участі.

Реєструватись можна за адресою http://www.esw.org.ua/4-ij-EST/REIESTRACIIYA

Довідка: У Франції Соціальні тижні відбуваються щороку, починаючи з 1904-го. Вони проходять також в Італії, Бельгії та Польщі; працює Європейська мережа Соціальних тижнів, яку очолює Мішель Камдесю, почесний голова Соціальних тижнів Франції та колишній генеральний секретар Міжнародного валютного фонду. В Україні Соціальний тиждень започаткував 1939 року Митрополит Андрей Шептицький, присвятивши темі християнського патріотизму, що його Слуга Божий протиставляв ідеологіям комунізму, шовінізму і фашизму, які тоді стрімко розвивалися в Європі. Інститут Екуменічних студій УКУ у Львові організовує ЕСТ уже вчетверте.