Мови

 

Інститут екуменічних студій організував семінар на тему: «Симулятивні засоби – місток для більшого розуміння людей з особливими потребами»

2011-05-18 15:00

Мета заходу – презентувати один з методів підготовки інструкторів на сертифікатній програмі «Медико-психологічний та соціальний супровід осіб з особливими потребами». Семінар провела Оксана Винярська, координатор програми «Медико-психологічний та соціальний супровід осіб з особливими потребами», яка розповіла про симулятивні засоби, де вони використовуються і на чий досвід спираються.

Під час семінару учасники мали змогу побувати у ситуаціях, в яких можна пережити ті проблеми, які виникають у повсякденному житті людей з особливими потребами. Так, із зав’язаними очима чи у спеціальних окулярах, які стимулюють певну ваду зору, учасники наливали у склянку воду; пробувати розгорнути цукерку у робочих рукавицях тощо. Завдяки таким індивідуальним та груповим вправам учасники семінару одержали новий досвід і більше розуміння поведінки людей з особливими потребами і зможуть застосувати цей досвід у спілкуванні з неповносправними. Учасниками семінару стали фахівці агенцій соціальних служб та волонтери соціальної сфери, фахівці з різних сфер, члени сімей, де є неповносправні особи, та студенти навчальних закладів соціально орієнованих спеціальностей.