Мови

 

Олена Кулигіна під час вебінару на ДМПЕН розповіла про особливості діяльності церковного інформаційного центру

2011-05-06 10:30

 Он-лайн лекцію провела Олена Кулигіна, експерт з церковного піару, PR-менеджер різноманітних релігійних проектів та заходів, організатор конференцій та семінарів на тему релігійної журналістики та викладачку курсу «Методика і практика релігійної журналістики» на ДМПЕН.

Олена Кулигіна під час вебінару розповіла про особливості діяльності церковних комінукаційних центрів (інформаційних центрів). Завдання таких центрів (як загально-церковних, так і регіонально-парафіальних) – це регулювати рух інформації у тій чи іншій релігійній організації, спільноті. Вона висвітила головну місію, завдання центру, та способи реалізації завдань. «Основне - це нагромадження, обробка, збереження інформації про Вашу Церкву у друкованому архіві та в електронному архіві, а також встановлення та підтримка контактів із суспільством і особливо зі ЗМІ, одним словом – виконувати функції зрозумілого усім голосу Церкви чи парафії», - зазначила викладач. Протягом вебінару студенти мали нагоду почути кроки реалізації цих завдань.

Наприкінці лекції Олена Кулигіна зупинилася на особистих характеристиках працівників медійної служби, зазначивши, що ці люди мають бути віруючими людьми, професіоналами, або прямувати до цього, і бути людьми широкого бачення речей. 

Лекція для студентів ДМПН видалась надзвичайно цікавою, адже лектор надала численні приклади зі свого багатого журналістського досвіду, практичні рекомендації та поради у реалізації роботи церковного інформаційного центру.