Мови

 

Папа Бедедикт XVI про екуменізм

«Є ще одна наша турбота, яке є близькою і вашому серцю, а саме – екуменічна праця. Треба визнати, що на цьому полі залишаються конкретні і об’єктивні перешкоди. Однак не треба втрачати надію перед труднощами, але продовжувати розпочате із молитвою і тривалим милосердям.

З іншого боку, в Україні православні і католики віддавна стараються нав’язати щоденний смиренний діалог, який охоплює багато аспектів життя. Брак успіхів уі цій ділянці не повинен зменшувати ентузіазму для досягнення цілі, якої бажав Господь: щоб усі були одне. (Ів. 17, 20).

Нещодавно на зустрічі зі священиками під час пленарного засідання Ради сприяння церковній єдності християн я зауважував, що передусім треба чинити екуменізм любові, який прямо походить і заповіді, яку залишив Ісус своїм учням. Любов, супроводжена послідовними ділами, творить довір’я, допомагає відкривати серця та очі. Діалог милосердя із своєї природи підтримує і висвітлює діалог правди. Адже остаточна зустріч, до якої нас провадить Христос, відбувається у повній правді. Не викликає жодного сумніву, що надзвичайно цінну підтримку екуменічній праці може надати Український Католицький Університет».

УКУ