Мови

 

У Франції відбудеться екуменічна зустріч, присвячена сім’ї

2010-07-05 15:15

Захід організовує «Асоціація Європейських Зустрічей з Ла Салет». Цьогорічну, п’яту з черги зустріч, вирішено присвятити сім’ї, «оскільки її часто заторкують нерозуміння культурного, суспільного та релігійного характеру», – читаємо у повідомленні організаторів. Вони також зазначають, що метою зустрічі, серед іншого, є бажання вказати на сім’ю не лише як на об’єкт євангелізації, але, передовсім, як на її учасника.

Монсеньйор Жан Лафіт, Секретар Папської Ради в справах сім’ї, звернувся з окремим посланням до організаторів та учасників цієї зустрічі. Він підкреслює важливість зміцнення та оновлення інституту сім’ї, що є запорукою відродження всього європейського континенту.«Сім’я, – пише монсеньор Лафіт, – є природнім місцем, де, з одного боку, виражаються фундаментальні зв’язки між чоловіком та жінкою, а з іншого – дарується й отримується життя», а тому – звертати належну увагу на інститут сім’ї, а передовсім – на подружжя, як його основну умову, означає закладати основи людського суспільства.»

Президент Папської Ради в справах сім’ї відзначив той факт, що програма зустрічі не обмежується констатацією існуючої кризи сім’ї, але пропонує визначити основи надії, щоб пізніше спробувати сформулювати пропозиції.

За матеріалами: Радіо Ватикан