Мови

 

"Единбург 2010" починаєтсья з молитви, прослави і роздумів

2010-06-04 13:00

«Единбург 2010» розпочався християнськими піснями та гімнами зі всього світу, що змішувалися з місцевим пронизливим звуком волинки. До початку конференції уже було зареєстровано 297 делегатів із 60 країн світу та долучилося понад 100 відвідувачів та працівників Единбурзького університету.

«Единбург 2010» на тему "Свідчити Христа сьогодні" вітає християн різних традицій: протестантів, православних, католиків, англіканів, євангелистів і п'ятидесятників. Це привід, щоб показати історію віри протягом минулого століття, і дивитися в майбутнє світового християнства.

У середу ввечері, 2 червня, виголосили вступне слова  представники місцевих організацій-спонсорів: Единбурзького університету, Церкви Шотландії, Спільної Справи Церков Шотландії (ACTS), Римо-Католицької Церкви, Євангельського Альянсу Шотландії, а також генеральної ради «Единбурга 2010».

Наступного дня під час вступної молитви були запропоновані роздуми лідерами двох міжнародних спонсорів конференції: Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ) і Всесвітнього Євангельського Альянсу (WEA).

Преподобний д-р Олав Твейт, генеральний секретар Всесвітньої Ради Церков, підтвердив, що "місія і єдність мусять бути поєднані. Бути одним у Христі означає свідчити разом Христа. Учнівство, за його словами, вимагає проголошення Христа розп'ятого і воскреслого задля спасіння людини: "Це значить, що якщо говорити про свідчення про Христа, потрібно говорити про місію руху хреста. Це означає, що якщо є бажання бути єдиними у Христі, повинен бути екуменічній рух хреста. Нікому не потрібно тріумфальних рухів".

Преподобний д-р Джефф Таннікліфф, міжнародний директор WEA, попередив, що, незважаючи на успіхи минулого сторіччя "немає куточка світу, де місію церкви виконано. Боже покликання до усієї Церкви - донести ціле Євангеліє усьому світу, і цей заклик приходить знову до нас у кожному поколінні. "Деякі люди до сих пір не чули Євангеліє Христа, - пояснив він, - у той час як у інших регіонах, включаючи Європу, "знову євангелізація вкрай необхідна".

Таннікліфф, говорячи про необхідність богословських діалогів між євангелистів, православних, католиків та членів церков ВРЦ, зазначив, що "було багато речей, які розділили різні струмки Церкви».  «Але я сподіваюся, що ми можемо слухати один одного з любов'ю і повагою, будувати мости, а не створювати прірви, молитися разом, разом вчитися, знаходити нових друзів. " - підсумував преподобний д-р Джефф Таннікліфф.

За інформацією "Единбург 2010"