Мови

 

Екуменізм є маятником надії для церков

2010-05-18 11:30

"Незважаючи на всі парадокси і суперечності, які ми відчуваємо з ними, екуменічний рух та Всесвітня рада церков є носіями надії для багатьох церков і людей у ситуації з меншинами; для церков, що беруть участь у боротьбі за визволення, для церков, які перебувають у незгоді один з одним ", - сказав Tвейт на дискусії" Екуменізм: провокаційний і обнадійливий "у п'ятницю 14 травня.

Темою "Kirchentag" став лозунг "Це може бути надія", в якому взяли участь близько 100 тисяч християн з усієї Німеччини, а також близько 4000 відвідувачів з усього світу. Це був другий фестиваль екуменічної віри такого роду в Німеччині - перші екуменічні «Kirchentag» відбулася в Берліні в 2003 році.

Багато з тих, які виступали на «Kirchentag» підтвердили, що надії екуменізму виправдано. "Стіни, які розділяють людей можуть впасти: стіни між державами, народами, релігіями, церквами, - сказав Tвейт на відкритті святкування «Theresienwiese» в середу. - "Досить часто ці стіни в наших власних головах."

Це нагадування про надію, про єдність християн у відповідний момент для багатьох членів церкви, які розчаровані повільним екуменічним прогресом, тому що, наприкладі міжконфесійного спілкування святкування не представляється можливим на цьому фестивалі християнської єдності в Мюнхені.

Діалог рівних

Римо-католицький богослов професор д-р Дороті Сатлер, проте не погодилася, що багато переважаючих розладів є причиною припинити обговорення . "Це не до нас, щоб вирішувати: так чи ні для екуменізму. Жити екуменічно – це те, що Бог закликає нас зробити».

Двоє найвищих представників церков більшості в Німеччині архієпископ д-р Роберт Золітх, голова Конференції католицьких єпископів, і д-р Ніколаус Шнайдер, голова Ради Євангелічної церкви в Німеччині - підкреслили досвід (екуменічний) стажування на місцевому рівні, і важливість церкви виступати на одній мові в суспільстві.

"Ми дійсно росли разом і познайомитися один з одним через жили екуменізму в парафіях", сказав Шнайдер.

"Ті, хто добре працюють разом можуть знайти більше спільного у своїх серцях і переконань", - додав Золітх. З питань комунікації він сказав: "Я досі сподіваюся, що Бог є сюрпризом для нас, в моєму житті, коли ми зможемо сказати: ми отримали більше, ніж ми коли-небудь сміли сподіватися."

"Стіни можуть впасти від одного дня до наступного", - сказав Tвейт, посилаючись на падіння Берлінської стіни в листопаді 1989 року, - час для багатьох людей зовсім несподіваний. Саме тому постійно в екуменічному русі, ми повинні залишатися стійкими, поки стіни падають, які заважають нам святкувати спілкування разом".

У своїй заключній заключній частині дискусії генеральний секретар ВРЦ сказав: "Це як богословські та етичні обов'язки для нас, щоб показати, що ми поділяємо все, що ми отримали від Бога. Світ має потребу в такому сигналі".

У Другому екуменічному церковному дні преподобний д-р Олаф Фюксе Твейт та інші представники ВРЦ взяли участь в екуменічному святі і заходах з питань соціальної справедливості, боротьбі з насильством, місії та зміни екуменічного ландшафту.

WCC NEWS: Ecumenism is beacon of hope for churches