Мови

 

У Херсоні молились за об’єднання християн

2010-02-02 11:00

Урочисту Євхаристію відправив єпископ Одесько-Сімферопольської дієцезії Броніслав Бернацький. На службі Божій були присутні духовенство та світські різних Церков: РКЦ, УГКЦ, УПЦ КП.

На початку Меси Владика звернувся до присутніх : «Молімося за наших братів греко-католиків, римо-католиків, православних і протестантів, аби ми творили Любов і були свідками Євангелія».

Під час проповіді єпископ говорив, що Ісус заснував одну Церкву, а зараз церков велика кількість. А з'єднати так, щоб була одна паства і один пастор, нелегко, тому потрібно молитися за об'єднання християн. «Ми повинні показувати приклад, давати свідчення Божої Любові.Нехай Святий Дух і молитва «Отче наш» нас об'єднує», – сказав єпископ Бернацький.

Після закінчення Святої Меси відбувся молебень за єдність християн, під час якого всі парафіяни і духовні служителі, тримаючись за руки і творячи одне коло, співали молитву «Отче наш». Після чого миряни передавали один одному знак миру через потиск руки, а священнослужителі тричі цілували один одного в плечі По закінченню екуменічного богослужіння єпископ закликав усю спільноту до постійної молитви за об'єднання християн і благословив усіх присутніх.

http://www.credo-ua.org/2010/02/13502/