Мови

 

В Україні завершився тиждень молитов за єдність християн

2010-01-25 11:45

Учасниками екуменічного заходу, проведеного за ініціативи Українського Біблійного товариства, були єрархи та вірні християнських Церков України, а також представники державної влади.

Участь у спільній молитві взяли Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Іван Юркович, Предстоятель УГКЦ Патріарх Любомир (Гузар), єпископ-помічник Києво-Житомирської дієцезії РКЦ Станіслав Широкорадюк, ректор Львівської Духовної Семінарії УАПЦ протоєрей Василь Луцишин, єрархи УПЦ та УПЦ КП, Голова ЦХВЄУ Михайло Паночко, Перший заступник ОСЦ ЄХБ Микола Каспров, Пастор НЄЛЦ Ральф Хаска, а також члени правління Українського Біблійного товариства.

В цей день представників різних церков об’єднало Слово Боже і молитва. Єрархи читали уривки Святого Письма, які закликають християн до єдності і взаємної любові, разом молились одне за одного, Україну, її народ, а також можливість для Церков вільно славити Бога у своїй країні.

«Господи, навчи нас молитися», – звершував молитву Предстоятель УГКЦ Любомир, бо тільки Христова молитва здатна допровадити християн до бажаної єдності.

«Звідки брати сили для єдності? Вони закладені у Слові Божому і заповідях Христових, – в унісон з ним говорив старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко. – Бо ми всі християни, і об’єкт віри у нас один».

«По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою», – цитував Євангеліє від Йоана протоєрей Олександр Білокур (УПЦ).

«Коли ми будемо дбати про добро ближнього – тоді матимемо єдність», – наголошував пастор НЄЛЦ Ральф Хаска.

Участь у молитовному заході взяли представники Секретаріату Президента України, Міністерства закордонних справ України, керівник апарату Уряду Михайло Левицький, голова Державного комітету у справах національностей і релігій Юрій Решетніков.

«Сьогоднішня зустріч свідчить про те, що ми є виконавцями слів Ісуса Христа, – зазначив Юрій Решетніков. – Прагнення єдності є запорукою того, що ми здатні побудувати щасливе життя нашої нації».

Представники державної влади зачитали вітання учасникам спільної молитви від Президента України Віктора Ющенка, Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та Київського міського голови Леоніда Черновецького. Всі вони висловлювали одноголосну підтримку починанням Українського Біблійного товариства та подякували за його плідну працю.

Президент УБТ Григорій Комендант у свою чергу подарував лідерам держави за нові видання української Біблії, виданої у 2009 році.

«Єдність християн не може бути без двох чинників: Слова Божого і молитви, – додав він. – Ми як Біблійне товариство пропонуємо Слово, і тепер наше спільне завдання – молитись!»

Після завершення молитовної частини організатори запропонували учасникам виставку видань УБТ, що вийшли у 2009 році.

http://kreschatic.kiev.ua/ua/3642/news/1264674854.html