Мови

 

Про «Духовну боротьбу в православній традиції» на міжнародній конференції в Бозе дискутували представники УГКЦ та УПЦ

2009-09-14 17:30

 

Конференція 2009 року, як інформує прес-служба УГКЦ, продовжила розпочатий ще 1993 року діалог між різними християнськими традиціями, богословами й світськими вченими.

«Передусім учасники конференції зупинилися на вченні Святого Писання про духовну боротьбу, на співвідношенні між таїнством Святого причастя й духовною боротьбою, між очищенням душі (серця) і боротьбою з дияволом. Також учасники конференції мають намір звернутися до свідчень святих ХХ століття, які являють собою зразки відкритості на шляху любові до ближнього», — розповів д. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами.

За інформацією прес-служби УПЦ, головними темами обговорення на конференції є: біблійні основи аскетичного подвигу, духовна спадщина письменників-аскетів Східної Церкви, особливості аскетичного вчення в традиціях різних Помісних Церков, духовна боротьба у сучасному світі.

На завершення учасники конференції розглянули питання своєї духовної боротьби заради єдності Церков у сучасному світі.

Загалом у конференції беруть участь представники різних християнських Церков: Католицької, Православних і Протестантських, а також світські вчені, вчені-богослови східної й західної традицій. Окрім доповідачів, в роботі конференції взяли участь близько 250 гостей.

http://risu.org.ua/ukr/news/article;31594/