Мови

 

Новий керівник Всесвітньої Ради Церков представив бачення подальшої роботи організації

2009-08-29 15:00

В ході засідання Центрального Комітету в Женеві. 48-річний пастор Твейт буде наймолодшим Генеральним секретарем у Раді після Віллема А. Віссер'т Хуфта, який очолював Раду в той час, коли вона знаходилась у процесі формування – від дня її установчих зборів 61 рік тому.
   
"Щодо цього завдання я дійсно відчуваю Божий заклик. Я відчуваю, що нам належить ще дуже багато зробити разом", – сказав Твейт у своїй промові перед Центральним комітетом ВРЦ. Він відзначив важливість духу єдності, який завжди домінував під час роботи Ради, і висловив сподівання, що він буде продовжувати сприяти Раді протягом подальшого шляху її діяльності.
   
Пастор Твейт був одним з двох кандидатів, які балотувалися на виборах на вищий адміністративний пост ВРЦ. Іншим кандидатом був пастор д-р Парк Сеонг-вон – пресвітеріанській богослов з Південної Кореї. На новій посаді у ВРЦ Олаф Фюксе Твейт замінить попереднього генерального секретаря – пастора Самуеля Кобіа, що у лютому 2008 року повідомив Центральний Комітет (вищий керівний орган ВРЦ) про те, що він не буде балотуватись на другий термін. Пастор Кобіа служив на посаді Генерального секретаря ВРЦ з 2004 року.

"Атмосфера після цих виборів обіцяє надію", – сказав пастор д-р Еміліо Кастро, який був генеральним секретарем ВРЦ у період між 1985 і 1992 роками. "Я впевнений, що в цьому процесі не було ні переможців, ні переможених, а екуменічний рух посилився. Я переконаний, що кращі роки ВРЦ попереду нас".

Вже наступного дня, новообраний керівник Всесвітньої Ради Церков представив громадськості і делегатам засідання Центрального Комітету своє бачення подальшого розвитку організації. Виступаючи, пастор Твейт зазначив, що Рада є даром для всього світу, будучі здатною вирішувати важливі завдання. На найближчий час він виділив чотири основні напрямки діяльності Ради: заохочення солідарності між християнами у всьому світі, розвиток міжрелігійних відносин та більш широких екуменічних зв'язків, утвердження справедливості.

Починаючи з 2002 року пастор Твейт працює на посаді генерального секретаря Церкви Норвегії (лютеранської) з питань екуменічних і міжнародних відносин, а також є членом ради директорів і виконавчого комітету Християнського Ради Норвегії. Він також входив до складу декількох структур ВРЦ.

Всесвітня Рада Церков об'єднує 349 Церков, конфесій і церковних спільнот більш ніж у 110 країнах і територіях по всьому світу, представляючи понад 560 мільйонів християн і в тому числі більшість православних Церков світу, велику кількість англіканських, баптистських, лютеранських, методистських та реформатських Церков, а також багато об’єднаних та незалежних Церков.