Мови

 

Свої молитви за єдність вірні різних конфесій в Одесі можуть вписати у символічну книгу єднання

2009-01-20 17:30

 

Як інформує сайт «Православна канонічна Церква в Одесі», о. Володимир передав символічну Книгу єднання єпископу Одеському та Балтському УПЦ КП Якову (Макарчуку).

«Теперішній час показує, що потрібно молитися за єдність. Оскільки Одеса — місто багатонаціональне та багатоконфесійне, нас може об’єднати саме молитва, яка допоможе пережити кризу, що спіткала українське суспільство, зокрема й Одесу», — зазначив о. Володимир.

За його словами, в Книгу єднання віруючі різних конфесій можуть записувати свої молитви про єдність в українському суспільстві, в церкві, у світі. «Молитва — це початок та основа будь-якої християнської справи, вона є рушійною силою міжконфесійного діалогу», – наголосив священик.

Книга уже була в Греко- та Римо-Католицьких храмах Одеси, невдовзі записи у ній зможуть зробити православні та протестанти.

Як повідомляла РІСУ, Тиждень молитов за єдність — світова практика, що налічує вже 41 рік, й ініціювала її Всесвітня Рада Церков разом з католицькою Папською Радою для сприяння єдності між християнами. В Україні Тиждень молитов відбудеться втретє.

Головна ідея Тижня молитов за єдність – спонукати християн до більш тісного зближення й спільного свідчення: свідчення єдності, взаємоповаги і співпраці. Темою теперішнього Тижня молитов за єдність християн будуть слова пророка Єзекіїла: «Щоб вони в руці твоїй були як одно!»

Тиждень молитов триватиме від 18 до 25 січня.

http://www.risu.org.ua/ukr/news/article;26885/