Мови

 

Традиційні та протестантські Церкви України провели міжконфесійний семінар для капеланів в’язничного служіння

2008-10-27 16:45

Мета заходу – фаховий вишкіл та обмін досвідом осіб, які несуть своє християнське служіння по тюрмах, з урахуванням специфіки установ кримінально-виконавчої системи України.

За повідомленням департаменту інформації УГКЦ, Всеукраїнські міжконфесійні семінари проводилися за домовленістю Української Міжконфесійної Християнської Місії "Духовна та благодійна опіка у місцях в’язничного служіння" та Державного департаменту України з виконання покарань.

Учасники семінарів пройшли курс лекцій (72 навчальні години в трьох заїздах), які читали викладачі Білоцерківського училища підвищення кваліфікації персоналу кримінально-виконавчої системи України. На завершення підсумкового семінару викладачі училища провели екзамен, за результатами якого будуть вручені свідоцтва та сертифікати для капеланів, офіційне вручення яких планується на початок листопада цього року у м. Києві.

"Отримавши відповідний документ, капелани матимуть дозвіл на проведення служіння у місцях позбавлення волі, що важливіше, зможуть фахово допомагати засудженим на зразок європейських демократичних країн", – зазначив в інтерв’ю голова Правління Місії о. Григорій Драус.

Кожний регіон України був представлений особами, які несуть Слово Боже до ув’язнених, служать для їх покаяння і навернення. За повідомленням департаменту інформації УГКЦ, ця Церква на вишколі була представлена найбільшою делегацією капеланів.

Протягом семінарських занять проводилися екуменічні молитви під керівництвом о. Григорія Драуса, голови Правління Місії. На семінарах було відзначено потребу духовної підтримки працівників КВС.

http://www.risu.org.ua/ukr/news/article;25449/