Мови

 

Віруючі сходу і заходу України об'єдналися для захисту християнських цінностей

2008-06-19 16:00

Метою з'їзду було об'єднати християн різних конфесій і областей України довкола загальних моральних і духовних цінностей.

За повідомленням інформаційного агентства «Новини християнського світу», серед присутніх були: греко-католики, православні, протестанти (п'ятидесятники, баптисти, адвентисти, харизмати), а також представники Національного університету «Острозька Академія».

За словами організаторів, зустріч провели на нейтральній території. Нітишин став символічним містомом об'єднання християн Сходу і Заходу України, не дивлячись на політичні розділення. Для цього невеликого містечка подібний захід став непересічною подією.

Насамперед йшлося про ініціативу національної молитви. Це питання активно піднімають представники «Школи Христа», а саме – створення «молитовної гори». Віруючі молитимуться за єдність християн; за зміну світогляду; за впровадження християнської етики в школах і впровадження предмету теорії розумного творіння (креоціонізм).

Ще одним головним питанням обговорення було – запровадження Національного Дня подяки. «У це свято люди зможуть дякувати Господу за все, що він дає їм. Не лише приймати, але і вміти бути вдячними», – вважає Олександр Федорович Калабський, викладач Національного університету, учасник зустрічі. Відзначимо, що «День подяки» святкують у багатьох країнах на державному рівні.

Орієнтовно святкування Дня подяки призначили на жовтень-листопад, час, коли віруючі проводять подібне свято «Жнив». Учасники конгресу підготували резолюцію і одностайно підписали. Всі положення направлять Президентові України і в Національну раду.

За словами організаторів конгресу, мета з'їзду досягнута. Учасники з'ясували, як Церква може стати на захист моралі і суспільства молитовно і конкретними діями.


• http://prochurch.info/index.php/news/more/12690