Мови

 

40 річниця скасування екскомунік між Римом та Константинополем

2005-12-07 13:00

В екуменічній молитовній зустрічі взяли участь: римо-католицький Митрополит Люблінський, архиєпископ Йозеф Жичинський, а також архиєпископ Авель, Люблінсько-Холмської архиєпархії Польської Православної Церкви.

Після виголошення промови, архиєпископ Жичинський, який виконує почесні функції Великого Канцлера Люблінського Католицького Університету, сказав, що на 3-5 травня наступного року заплановано провести дискусію за участю митрополита Люблінського та митрополита Кирила, а також двох представників Папської Ради у справах Культури.

Дискусія відбудеться у Відні. Архиєпископ додав, що учасники зустрічі будуть мати дискусії на тему ролі Церков у формуванні європейської культури а також про роль католицьких університетів у поширенні християнських цінностей. Під час молитовної рефлексії професор габ. д-р Вацлав Гринєвіч виголосив реферат на тему Два історичні символи, у якому йшлося про історію поділу Церкви а також спроб її возз'єднання  від 1054 року до сьогоднішнього часу.

Екуменічну зустріч в Університеті супроводжував виступ академічного хору а також зачитання декларації від 7 грудня 1965 року.

http://www.ekumenizm.pl/content/article/20051207214511264.htm