Мови

 

На Софійському майдані спільно молилися вірні РКЦ, УГКЦ, УПЦ КП і УАПЦ

2005-11-14 15:30

«І буде одне стадо й один пастир!» (Йн 10, 16) – з вірою в ці слова Ісуса Христа 13 листопада нинішнього року вірні РКЦ, УГКЦ, УПЦ КП і УАПЦ в черговий раз зібрались на спільну молитву про єдність між їхніми Церквами.

Ця молитва народилася зі спільних молебнів за Україну на Майдані Незалежності (Київ), які об’єднали християн з різних Церков в Україні й породили хвилю високого духовного піднесення в народі. Ті спільні молебні надихнули вірних РКЦ, УГКЦ, УПЦ КП і УАПЦ приїздити кожного місяця з різних міст України на Софійський майдан (Київ) для спільної молитви за зміцнення єдності між Церквами в Україні.

Такі молитви вже тривають з травня місяця нинішнього року.

Цього разу на молитву зібрались віруючі з різних регіонів України. Хоча акція і відбувалась на майдані, проте нічого спільного з політикою вона немала. Замість прапорів віруючі тримали ікони, хоругви, а на єдиному транспаранті був наступний заклик: «Поможи нам Боже милий, Церкву об’єднати. І від Сходу аж на Захід міст розбудувати».

Учасники цього християнського руху, який отримав гасло „Схід і Захід в єдності під Покровом Пресвятої Богородиці”, вірять, що ця спільна молитва сприятиме зближенню і посиленню співпраці між Церквами в Україні. Християни також сподіваються, що їхня молитва стане свідченням глибинної єдності їхніх Церков і сприятиме виконанню християнської місії серед українського народу.

Додаткову інформацію про молебні за єдність Церков на Софійському майдані можна отримати за тел.: 8 066 704 09 48, або ел. поштою: majdan_sofia@ukr.net.

http://www.catholicmedia.org.ua/ukr/index_u.html