Мови

 

ВРЦ запрошує екуменічну молодь бути стюардами на своїй 11-й Асамблеї

2022-05-26 13:30

Всесвітня рада церков (ВРЦ) запрошує екуменічну молодь бути стюардами на 11-й Асамблеї в Карлсруе, Німеччина, у 2022 році. Програма стюардів має на меті об’єднати динамічну та різноманітну групу з 160 молодих людей з усього світу з 21 серпня по 10 вересня 2022 р. Запрошення відкрите для молодих людей з різних контекстів, церков та регіонів.

Стюарди – це молоді люди віком від 18 до 30 років. Як різноманітна спільнота, стюарди привносять свою віру, досвід і бачення в екуменічний досвід єдності та дружби, де англійська мова буде робочою мовою програми.

Програма стюардів включає: екуменічну формацію на місці, участь в Екуменічному глобальному зібранні молоді та працю на 11-й Асамблеї ВРЦ. Стюарди прибудуть до Карлсруе за тиждень до асамблеї, щоб дізнатися про екуменічний рух і взяти участь у до-асамблейних зборах.

ВРЦ шукає молодих людей, здатних інтегрувати отриманий досвід у свій місцевий контекст, мотивованих примножувати екуменічний ентузіазм, готових розвивати «місцевий екуменізм».

Новий термін аплікацій – 30 червня 2021 року.

ВРЦ покриває кошти за проживання і харчування на період програми і може забезпечити деякі кишенькові кошти. Кошти за дорогу до Карсруе є на відповідальності стюарда, окрім випадків, коли буде надано субсидію.

Аплікаційна форма та детальніша інформація за посиланням

Джерело - офіційний вебсайт ВРЦ

Довідка:

Всесвітня рада церков — це співтовариство церков, які сповідують Господа Ісуса Христа Богом і Спасителем згідно зі Святим Письмом, і тому прагнуть спільно виконувати своє спільне покликання на славу єдиного Бога, Отця, Сина і Святого Духа.

Це спільнота церков, що перебувають на шляху до видимої єдності в одній вірі та єдиному євхаристійному спілкуванні, що виражається в богослужінні та спільному житті у Христі. Вона прагне рухатися до цієї єдності, як молився Ісус за своїх послідовників, «щоб світ увірував». (Івана 17:21)

Всесвітня рада церков (ВСЦ) є найширшою і найбільш інклюзивною організацією серед багатьох інших організацій у сучасному екуменічному русі, метою якого є єдність християн.

ВРЦ об’єднує церкви, конфесії та церковні товариства в більш ніж 120 країнах і територіях по всьому світу, представляючи понад 580 мільйонів християн і включає більшість Православних Церков, десятки Англіканських, Баптистських, Лютеранських, Методистських і Реформатських церков, а також стільки ж об’єднаних і незалежних церков. Хоча більшість церков-засновників ВРЦ були європейськими та північноамериканськими, сьогодні більшість церков-членів знаходяться в Африці, Азії, Карибському басейні, Латинській Америці, Близькому Сході та Тихому океані. Зараз є 352 церкви-члени.

Генеральна асамблея ВРЦ

Від часу свого утворення ВРЦ, десять разів скликалися Генеральні асамблеї, які зазвичай проводяться кожних 6-8 років.

Тема цьогорічної XI Генеральної асамблеї «Христова любов рухає світ до примирення та єдності»

Попередні Асамблеї і їх тематика:

  • І Асамблея ВРЦ, Амстердам, Нідерланди 1948. Тема: «Людський безпорядок і Божий задум»
  • ІІ Асамблея ВРЦ, Еванстон, США 1954. Тема: «Христос – надія світу»
  • ІІІ Асамблея ВРЦ, Нью Делі, Індія 1961. Тема: «Ісус Христос – світло світу»
  • ІV Асамблея ВРЦ, Уппсала, Швеція 1968. Тема: «Ось Я творю все нове»
  • V Асамблея ВРЦ, Найробі, Кенія 1975. Тема: «Ісус Христос звільнює і єднає»
  • VІ Асамблея ВРЦ, Ванкувер, Канада 1983. Тема: «Ісус Христос – життя світу»
  • VІІ Асамблея ВРЦ, Канберра, Австралія 1991. Тема: «Прийди, Дух Святий, - обнови все творіння»
  • VІІІ Асамблея ВРЦ, Хараре, Зімбабве 1998. Тема: «Наверніться до Бога – радійте в надії»
  • ІХ Асамблея ВРЦ, Порто Аллєґрі, Бразилія 2006. Тема: «Боже, перетвори світ Твоєю благодаттю»
  • Х Асамблея ВРЦ, Бусан, Південна Корея 2013. Тема: «Боже життя, веди нас до справедливості і миру»