Мови

 

Вселенський Патріарх Варфоломій зустрівся з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій

2021-08-27 11:15

«Ми приїхали до цієї чудової країни, щоб висловити нашу повагу духу свободи та незалежності, який ви втілювали протягом тридцяти років, незважаючи на безліч напруг та викликів, що ви пережили. Коли ми перебуваємо серед цієї різноманітної групи представників християнських церков та релігійних лідерів, ми не можемо не підкреслити, наскільки важливим є міжхристиянський та міжконфесійний діалог у сучасному світі.» З такими словами Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій звернувся до членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій під час зустрічі 23 серпня 2021 року у Києві, зазначає головний сайт Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій.

«Патріарх Варфоломій багато разів підкреслював, що досвід діяльності Всеукраїнської ради Церков потрібно експортувати за межі України, що це унікальна Рада, яка не має аналогів, що це спосіб міжконфесійної і навіть міжрелігійної діяльності, який потрібно поширювати у світі. Ми також відчули, що він справді відкритий до широкого спілкування, що він приїхав не тільки до православних – він приїхав до всіх українців», – прокоментував Головуючий у ВРЦіРО, Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав.

«Це знак надії, що незважаючи на жахи XX століття, найбільш жорстокої ери в історії людства, наше розуміння діалогу стає все більш вагомим інструментом для побудови мостів та примирення», – наголосив Вселенський Патріарх Варфоломій.

На завершення зустрічі Його Всесвятості подарували пам’ятну медаль, присвячену 25-річчю ВРЦіРО. Після зустрічі Вселенський Патріарх Варфоломій на пам’ять про свій візит в Україну посадив разом з членами ВРЦіРО клени у столичному парку «Володимирська гірка». Його Всесвятість відомий у світі як «зелений Патріарх», адже від початку свого служіння він значну увагу приділяє екологічним проблемам.

Фото Андрій Сидор

Матеріали із сайту Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій