Мови

 

Робоча зустріч між представниками Католицької Церкви та Всесвітньої Ради Церков

2020-11-17 10:15

6 листопада 2020 року Виконавчий комітет Спільної робочої групи (СРГ) між Римо-Католицькою Церквою та Всесвітньою Радою Церков (ВРЦ) провів засідання в режимі он-лайн.

Як повідомляє офіційний сайт Папської Ради для сприяння християнської єдності, ВРЦ представляли: Митрополит Ніфон Тарговістійський (Nifon of Târgoviște), член Центрального комітету ВРЦ та спів-модератор СРГ, преп. Одайр Педрозу Матеус (Odair Pedroso Mateus), тимчасовий виконуючий обов’язків Генерального секретаря та Директор комітету Віри та Устрою ВРЦ, та д-р Васіле Октавіан Міхок (Vasile Octavian Mihoc), виконавчий директор з екуменічних відносин та спів-секретар СРГ. Представники від Католицької Церкви: Високопреосвящ. Діармуїд Мартін (Diarmuid Martin), Архиєпископ Дубліна та спів-модератор СРГ, єпископ Брайан Фаррелл (Brian Farrell), секретар ПРСХЄ, монсеньор Хуан Усма Гомес (Juan Usma Gómez) та всечесний Анджей Хороманський (Andrzej Choromanski), спів-секретар СРГ.

Виконавчий орган обговорив два дослідження з рекомендаціями Церквам, які зараз готуються («Мир - це скарб для всіх: екуменічна рефлексія щодо миро-будування в ситуаціях конфлікту та насильства» та «Мігранти та біженці - екуменічні виклики та можливості») та прийняв рішення щодо наступних кроків у підготовці остаточного звіту. На завершення зустрічі було представлено Комюніке.

Створена в 1965 році, Спільна робоча група була одним з перших екуменічних плодів Другого Ватиканського Собору. Відтоді це стало каталізатором плідної богословської дискусії та практичної співпраці. Дев'ять представлених до цього часу звітів свідчать про важливі досягнення СРГ у галузі доктринального діалогу, екуменічної формації, місії та євангелізації, молоді, справедливості та миру, а також нових питань, пов'язаних із життям сучасного світу. Протягом поточного мандату, який розпочався у 2014 році і закінчиться наступною Асамблеєю ВРЦ, запланованою на 2022 рік, СРГ зосередила увагу на ролі Церков у боротьбі з насильством та сприянні миру та екуменічним викликам та можливостям, пов'язаним з мігрантами та біженцями.

За матеріалами ПРСХЄ