Мови

 

ФІЛЬМ «НЕЗЛАМНИЙ ПАСТИР» - «ТЕРНИ Й ЗІРКИ» ЙОСИФА СЛІПОГО

2019-05-17 16:30

У вівторок, 23 травня, у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка відбудеться презентація книги «Йосиф Сліпий. Спомини» та фільму «Незламний пастир». Захід проводиться в межах XІІ Екуменічного соціального тижня «Відповідальність VS Популізм”, який  від 21 до 22 травня 2019 буде відбуватись у cтолиці.

 Час проведення: 17.00.

Місце проведення:  Головний корпус КНУ ім. Т. Шевченка (вул. Володимирська, 60).

 

Організатор – Інститут екуменічних студій Українського католицького університету (Львів).

Співорганізатори Форуму: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Департамент культури виконавчого органу Київської міської ради, Інститут релігійних наук святого Томи Аквінського, Відкритий православний університет святої Софії-Премудрості.

Ця документальна короткометражна стрічка не стільки про біографію Йосифа Сліпого, як про його мужність і великі діла, через які можна побачити і зрозуміти усю велич Патріарха.

Фільм складається з трьох частин. Перша частина розповідає про дитячі та юнацькі роки майбутнього Глави Української Греко-Католицької Церкви, освіту, священичі та митрополичі свячення, професійні здобутки. Багато уваги звернено на його перебування в тюремному ув’язненні, адже це 18 років його життя: каторжних робіт у Сибірі, заслання, табори, поновні ув’язнення. Вісімнадцять років, які сам Йосиф Сліпий називав втраченими, хоча він невпинно працював і в той період: таємно відправляв богослужіння, писав листи, послання і висвячував священиків.

Над фільмом працювали: директор Інституту екуменічних студій Галина Бохонко, координатор проекту «Екуменічний соціальний тиждень» Оксана Іленьків, координатор Дистанційної магістерської програми екуменічних наук (українськомовна версія) Тарас Курилець.

У стрічці використані фото з особистої колекції о. Івана Дацька та архівів кімнати-музею Йосифа Сліпого в Українському католицькому університеті.

 Участь у всіх заходах Форуму безкоштовна. Деталі на сайті http://www.ecumenicalstudies.org.ua

 

Довідка:

Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) – Всеукраїнський суспільний форум, який прагне об’єднати ресурси громади, влади, соціальних організацій, Церков, ЗМІ та освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства, базуючись на загальнолюдських цінностях та Соціальній доктрині Церкви, стимулюючи екуменічний діалог у соціальній сфері.

Організатори ХІІ  Екуменічного Соціального Тижня