Мови

 

Х ювілейний екуменічний соціальний тиждень стартував у Києві

2017-06-08 14:15

 

Організатор Всеукраїнського суспільного форуму – Інститут екуменічних студій Українського католицького університету.

Всеукраїнський суспільний форум розпочався з екуменічної молитви за єдність християн та мир в Україні, яку очолив Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті, Апостольський нунцій в Україні.

 У проповіді під час молебня апостольський нунцій закликав усіх до єдності: «Ісус просить бути одним, як Він з отцем є одним. І ця єдність має бути не тільки тоді, коли ми хочемо чи не хочемо, цю єдність потрібно зберігати завжди».  Президент Українського католицького університету Владика Борис (Гудзяк) у вітальному слові після завершення молебня наголосив, що саме Божа сила проявляється у тому, щоб бути готовим бути малим, вміти послужити іншому. Також президент УКУ відзначив, що цей щорічний Форум, який вчора стартував Києві, є тим, що Господь очікує від нас.

 З нагоди відкриття Форуму з привітальним словом до учасників звернулися о. Паскаль Гольніш, президент Фундації L'Œuvre d'Orient, Франція, а також Домінік Кіньйо, президент Соціальних тижнів Франції. 

Президент Інституту екуменічних студій отець Іван Дацько від імені організаторів у своєму привітальному слові зазначив, що є дуже важливим, аби цьогорічний  Екуменічний соціальний тиждень відбувся якнайкраще.

 Привітати учасників Форуму від влади прийшов Ігор Подолянець,  начальник управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації.

  

Участь у всіх заходах Форуму безкоштовна. Реєстрація та програма на сайті www.esweek.org.ua.ua   

 Довідка:

Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) – Всеукраїнський суспільний форум, який прагне об’єднати ресурси громади, влади, соціальних організацій, Церков, ЗМІ та освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства, базуючись на загальнолюдських цінностях та Соціальній доктрині Церкви, стимулюючи екуменічний діалог у соціальній сфері.

 Прес-центр Х Екуменічного соціального тижня

Фото валентини Євтушок