Мови

 

Глави християнських Церков вітають українців із Різдвом Христовим

2014-12-24 14:15

Нехай благодать, безмежна милість і прихильність новонародженого і втіленого Господа у славі миру і любові буде з усіма вами», - наголошує у Різдвяному вітанні Патріарх Константинопольський Варфоломій.

«Бажаю Вам зачаруватися делікатністю Спасителя і зрозуміти, що Його народження, момент Вифлеєму, потрібно продовжити у часі.

Не дозвольмо, щоб Різдво Христове обмежилося шопкою, гарно оздобленими ялинками, приємними колядками і сердечними побажаннями. Ісус, який приходить на землю, не хоче бути тільки гостем в наших серцях, прагне бути мешканцем. Потрактуймо Ісуса серйозно, жертвуючи Йому не лише декілька хвилин, чи крихту люб’язності. Дитина, яка народжується у Вифлеємі, повинна в нас зростати. Євангелія, яку нам пропонує Господь, повинна формувати нашу щоденність.

І тоді Бог миром, милосердям, справедливістю, добротою переповнюватиме наші серця, наші сім'ї, Україну та увесь світ», - йдеться у Різдвяному привітанні Митрополита Львівського Архиєпископа РКЦ в Україні Мечислава Мокшицького.

«У різдвяні дні, коли небесне благовістя про мир по-особливому сприймається серцем, коли ангельська пісня про благовоління Боже до людей переможно лунає в наших храмах і слова «з нами Бог» наповнюють радістю наші душі, – помолимось Господу – щоб Він дарував нам перемогу над видимими і невидимими ворогами і мир в Україні і в усьому світі.
Якщо ми віримо, що з нами Бог, і сповідуємо народження Сина Божого у Вифлеємі для спасіння роду людського від усякого зла, від гріха і смерті, то невже Він не приведе нас до кращого майбутнього?! Нам треба для цього покаятися в гріхах і беззаконнях і бути справжніми християнами. А ознаки відродження духовності в народі ми бачимо в любові до України і в жертовності народу. Це – ознака любові до ближніх. Церква закликає всіх християн, всіх людей доброї волі робити все можливе для відродження і для миру в усьому світі», - пише Патріарх УПЦ КП Філарет (Денисенко) у своєму вітанні.

«Серед темної ночі непевності й тривоги звучить прадідівська коляда, розвіваючи смуток та всілякі негаразди... З цим різдвяним благовістям прагну відвідати кожну домівку добрих людей, які приймають до себе новонародженого Бога і Спасителя та радіють Різдвом Христовим!

Сьогодні линемо з різдвяним привітом до наших воїнів, які святкують цей величний празник у холодних окопах та бліндажах на передовій і готові грудьми закрити свій народ. Зі святковим віншуванням добра і гаразду заходимо до тих, хто втратив свою домівку та тепло рідної сім’ї.

Зі співом ангелів про мир на землі та славу на висотах завітаймо сьогодні до тих, хто сумує через втрату рідних та близьких, хто страждає від отриманих ран і тих, хто в полоні й ув’язненні. Як у цю різдвяну ніч радість перемагає смуток, а небесне світло – темряву, так нехай у своєму Різдві наш Спаситель сповнить нас силою звитяги добра над злом, правди над неправдою, і небесний мир хай здолає війну.  

Усім нашим вірним в Україні і на поселеннях з усього серця зичу веселих свят Різдва Христового, смачної куті та дзвінкої коляди!», - зазначає у своєму вітанні Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук).

РІСУ