Мови

 

В Україні відбуваються міжконфесійні молитовні Майдани за мир

2014-03-17 11:00

У Кіровограді за єдність України молилися представники різних конфесій — православні, греко- та римо-католики, баптисти провели спільну молитву біля пам’ятника Ангелу-хранителю. Духовні особи закликали парафіян спільно молитися за вільну Україну, щоб у ній знову не пролилася кров, за її народ, владу, військових та попросили, щоб під час молитви не звучали політичні гасла чи лозунги та були опущені всі прапори. Молитва тривала майже дві години.

Модитва у Житомирі

(Молитва у Житомирі)

У Житомирі, не дивлячись на дощ, 15 березня на екуменічну молитву зібралося близько 300 осіб. Разом молилися за єдність і мир в Україні православні, католики, протестанти та юдеї, повідомляє сайт «Новини Житомира».

Сьогодні на площі Свободи у Херсоні близько півтори тисяч християн різних конфесій молилися за мир в Україні, йдеться на сторінці Таврійського християнського інституту у Facebook.

(Молитва у Херсоні)

«Сьогодні Бог стукає в кожне українське серце. Він єдиний, перед Ким потрібно ставати на коліна», — йшлося на молитві.

 А в Донецьку сьогодні вже 13-й день триває міжконфесійний молитовний марафон. Як повідомив о. Тихон Кульбака, сьогодні учасники молитви зауважили напис на одній з колон моста через р. Кальміус "Бэндэры молитись", на що вони відповіли: «Щоденно, з 18:00 до 19:00».

Також екуменічні молитовні заходи відбуваються в Києві, Львові та багатьох інших містах і селах України.

РІСУ