Мови

 

Папа Франциск прийняв представників екуменічної ради церков

2014-03-10 10:00

Підкресливши, що ця зустріч позначає «черговий важливий розділ тривалих та плідних взаємин між Католицькою Церквою та Екуменічною Радою Церков», він висловив своє визнання служінню, яке вона здійснює «справі єдності між віруючими в Христа».

«Від початку свого існування, – сказав Святіший Отець, – ЕРЦ зробила великий вклад у формування чутливості всіх християн до того факту, що наші поділи становлять серйозну перешкоду свідченню Євангелія в світі. Не слід на них податливо погоджуватися, мовляв, це є просто невід’ємна частина історичного досвіду Церкви. Якщо християни будуть ігнорувати покликання до єдності, скероване до них Господом Ісусом, то існує небезпека, що вони ігноруватимуть самого ж Господа та спасіння, Ним дане через Його тіло – Церкву».

Папа зауважив, що шлях до повної та видимої єдності ще досі представляється тернистим. «Але, –додав він, – Святий Дух закликає нас не боятися, з довір’ям прямувати вперед, не вдовольнятися прогресом, який ми могли вже досвідчити протягом останніх десятиріч». Підсумовуючи, Святіший Отець підкреслив «фундаментальну роль» молитви на цьому шляху.

«Лише в дусі смиренної та наполегливої молитви можна буде осягнути необхідну далекоглядність, розпізнавання та спонуки, щоб запропонувати наше служіння людському родові, з усіма його слабостями і потребами, як духовними, так і матеріальними», – зазначив Глава Католицької Церкви.

http://uk.radiovaticana.va