Мови

 

Папа наголосив на потребі передачі досягнення християнсько-єврейського діалогу молодим поколінням

2014-02-17 12:15

Як він нагадав, з представниками цієї організації, що робить важливий внесок в юдейсько-християнський діалог, зустрічалися також його попередники. Святіший Отець зазначив, що з моменту публікації півстоліття тому цього соборного документу розвинулася рефлексія над спільною духовною спадщиною, що є основою нашого діалогу.

«Ця основа має богословський характер, а не є просто виразом нашого бажання поважати і шанувати одне одного, – сказав Франциск. – Важливо, отже, щоб наш діалог завжди був глибоко відзначений усвідомленням наших взаємин з Богом. До того ж, також важливо побачити, як євреї і християни можуть працювати разом, щоби побудувати більш справедливий і братній світ. У зв'язку з цим, я хотів би особливо нагадати про спільне служіння вбогим, які страждають і яких відсувають на маргінес. Наша діяльність заснована на тому, що каже Святе Письмо про захист убогих, вдів, сиріт та іноземців. Це завдання, яке дав нам Бог як вираження Його святої волі та справедливості. Воно є автентичним релігійним обов'язком».

Папа наголосив на потребі передачі досягнення християнсько-єврейського діалогу молодим поколінням. Це питання треба розглядати в духовних семінаріях та центрах формування мирян. Папа Франциск також висловив сподівання, що збільшиться зацікавлення християнством у молодих рабинів з єврейських громад. Він також згадав про своє близьке паломництво на Святу Землю, просячи про молитву, яка принесла б плоди надії і миру.

Католицький оглядач