Мови

 

Чи ж Христос поділився?, - традиційний Тиждень молитов за єдність християн

2014-01-15 00:45

Чи ж Христос поділився? Чи ж розділення християн не є скандалом перед лицем Бога? Чи можливо, щоб такий стан розділення став для нас чимось звичним, серед якого усі ми виростаємо, неначе це закриті і зламані двері, які ми ніколи не наважимось відремонтувати та відкрити?

Чи ж Христос поділився? Ці слова святого Павла кидають нам сьогодні виклик, щоб ми могли призадуматись над цим питанням. Якщо ж ми сприймаємо наше розділення між християнами як довершений факт, спокійно та смиренно стверджуємо, що Христос поділився – то це насправді велике непорозуміння та нерозуміння заповідей Ісуса Христа!

Блаженніший Святослав (Шевчук) нещодавно зауважив, ми в Україні маємо гріх проти питання екуменізму. Тому усім нам слід наполегливіше працювати, щоб ми дедалі більше єдналися в молитві, дедалі завзятіше шукали святості та активніше брали участь в міжконфесійному діалозі, розбудовуючи справедливе й братерське суспільство. Адже усі християни покликані разом прямувати до бажаної єдності вперед вузькою стежкою вірності Божій волі, долаючи всі труднощі та перешкоди.

У 2014 році матеріали для Тижня молитов за єдність християн приготували християни Канади, зокрема, Канадська Рада Церков, що відзначає своє 70-річчя та об’єднує 24 конфесії цієї країни.

В рамках Тижня молитов за єдність християн відбудуться міжконфесійні молитви та відправи спільно з православними, католицькими та протестантськими Церквами,-де християни роздумуватимуть над важливістю діалогу та можливими шляхами подолання поділів, які розділяють Божих дітей одні від одних.

Більше інформації про Тиждень молитов за єдність християн можна знайти тут

Комісія УГКЦ сприяння єдності християн