Мови

 

Міжрелігійний форум “Hа шляху до Миру та Стабільності”

2013-12-24 12:15

З 19 по 22 грудня представники різних релігій та осіб зі світу культури і політики з більш ніж 30 країн зустрілись разом, щоб засвідчити своїм прикладом важливість мирного вирішення конфліктів, свою дружбу та братерство на Землі.

З благословення Блаженнішого Святослава (Шевчука) участь у форумі взяв о. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ з екуменічного діалогу. Також з України на зустріч приїхав п. д-р Тарас Дзюбанський, директор Центру міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас».

Під час виступів та дискусій учасники зустрічі засвідчили, що існує лише єдиний шлях розвитку людства – це діалог. При цьому діалог не передбачає відмови від власної автентичності, але навпаки, справжня відкритість можлива тільки за глибокого, ясного і радісного усвідомлення своєї автентичності та вкоріненості у своїх переконаннях.

Під час дискусії не залишилась поза увагою і сьогоднішня напружена ситуація в Україні. Учасників зустрічі цікавила інформація щодо можливості розв’язання конфлікту у нашій державі та кроки, які пропонує суспільство. У відповідь, о. Ігор зазначив, що «Церква виступає проти будь якого вияву насильства, адже тільки за допомогою діалогу можна дійти до порозуміння, бо діалог – це єдина альтернатива насильству».

Усі учасники міжнародного форуму щиро підтримали український народ у його прагненні до розбудови громадянського суспільства та засвідчили свою солідарність.

Комісія УГКЦ сприяння єдності християн