Мови

 

Церкви закликають учасників громадських акцій та владу зберігати мир

2013-11-27 14:30

На переконання релігійних лідерів, у жодному разі не слід допускати насильства, провокувати його чи піддаватися на провокації, адже слід пам’ятати, що насильство породжує насильство.

Також Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій закликає представників держави забезпечити право громадян на мирне вираження своїх переконань.

«Правоохоронні органи повинні захищати громадський порядок і сприяти реалізації конституційних прав громадян на мирні зібрання та висловлення своєї позиції», – наголосила Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій. Силові протистояння та радикалізація протестів можуть лише завдати шкоди суспільству та національним інтересам України.

В цивілізованому суспільстві, яким є Україна, мусимо вчитись висловлювати різні погляди на суспільні проблеми у мирний спосіб та шляхом діалогу, вважають члени Ради церков.

Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій закликала усіх віруючих до молитви за громадський спокій в Україні, мудрість для державних діячів та добре майбутнє для українського суспільства,

vrciro.org.ua.