Мови

 

Екуменічні реколекції "На шляху до Пасхи", смт. Рудно 30 березня - 1 квітня 2012 року

Thu, 2012-04-19 16:00

Перед Великоднем студенти Магістерської програми Інституту екуменчних студій побували на уже традиційних для цього часу, та й для цілої спільноти УКУ великопосних реколекціях. Традиційність, однак, була порушена зміною місця проведення реколекцій. Цієї весни студенти-екуменісти, працівники та випускники духовно відновлювалися у одному з корпусів Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, що знаходиться у смт. Рудно поблизу Львова.

З 30 березня по 1 квітня молоді люди перебували в молитві та спокої і готувались таким чином до світлого Воскресіння Христового. Передпасхальні реколекції провів духівник УКУ о. Ігор Пецюх, а також, на запрошення ІЕС, одну з наук мав о. Василь Луцишин (УАПЦ), голова Українського Біблійного товариства.

о. Василь у своєму слові розповів про історію та сучасний стан перекладу Біблії на українську мову. Загалом, за весь час реколекцій молодь мала добру нагоду ознайомитися з історією виникнення свята Пасхи, зрозуміти єврейські витоки та присутність первинних трацій при сучасному святкуванні Великодня.

Цьогорічні передпасхальні реколекції в смт. Рудно стали ще одним свідченням того, що людям, зокрема молоді, корисно час від часу призупинитися і зануритися у богословські роздуми для того, аби краще зрозуміти суть християнства і власного покликання.

студентка МПЕН Юля Гнатів

Фотогалерея