Мови

 

Екуменічні реколекції у тиші «Як спільно подолати страждання?», 10-16 червня 2007 року

Thu, 2010-02-18 12:45

Перші екуменічні реколекції у тиші проходили у Святоуспенській Унівській Лаврі протягом 10-16 червня 2007 року під назвою «Як спільно подолати страждання?».

Реколекції проходили під проводом священиків греко-католицького, православного та римо-католицького віровизнання, що приїхали до Унева з України, Сполучених Штатів Америки та Франції: Єпископ-помічник Верховного Архієпископа Києво-Галицького Владика Гліб Лончина, ректор семінарії УАПЦ о. Василь Луцишин, професор коледжу Варуха о. Майкл Плекон. Особливе свідчення французького сященика Жака Раванеля, близького Марті Робен*. Ця жінка пожертвувала свої власні страждання у молитві за спасіння світу і була при витоках «Домів милосердя», які приймали учасників реколекцій на один тиждень молитви у тиші, під проводом священика і відповідальних з боку Папської Ради у справах вірних у 1986. Метою цих 5-тиденних реколекцій у повній тиші було свідчення про безконечну Божу ласку для кожного.

* Марта Робен (1902-1981) прожила усе своє життя у Шатонеф-де-Ґальор у Дром (Франція). Від 1939 її руки і ноги були паралізовані і вона залишалася у ліжку в маленькій кімнаті ферми аж до смерті на одній їжі: Євхаристія один раз в тиждень. Кожної п’ятниці вона була співучасницею Страстей Христових… Справа беатифікації Марти Робен була розпочата у 1996 у Конгрегації у справі проголошеня святих у Римі.